Mi is az a Harmónia ÖkoKert?

A Harmónia ÖkoKert egy ökológiai gondolkodáson alapuló vegyszermentes kert, amit a zöldségek mellett fűszernövények, ehető virágok és mikrozöldek is gazdagítanak.

Küldetésünk a környezetbarát kertgazdálkodás, ahol a növények, állatok és ember harmóniában tudnak együttműködni. Fontosnak tartjuk a talaj és az élővilág megóvását, a körforgás fenntartását és a növények tisztaságát. Épp ezért kizárólag növényi levekkel és biológiai gazdaságokban engedélyezett szerekkel dolgozunk.

Kertünkben nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, így minimalizálva ezeknek a használatát. A talajt nem forgatjuk, állandó ágyásokkal dolgozunk, amiket szerves trágyával és mulccsal táplálunk. A kártevőket nem pusztítjuk, csak gyérítjük, hisz ezzel elősegítjük a természetes ellenségeik bevonzását. A növényeket feldolgozzuk, a csomagolásoknál és feldolgozásnál nagy hangsúlyt fektetünk a „zero waste” szemléletre.

A kert sokoldalúsága lehetővé teszi a gasztronómiai kiszolgálást is, minden szezonban felkerül valami új a palettára. Az ehető virágok, mikrozöldek pedig bármelyik tányérnak és desszertnek méltó ékei lehetnek.

A minőségi és tápláló élelmiszer, a vegyszermentes zöldség előállítása nagy felelősség, aminek elkötelezett hívei vagyunk.

Harmónia Ökokert - Youtube

2016-ban Gazt.evő néven indítottunk vállalkozást, ez elsősorban a gyerekekre fókuszál. Arra, hogy megismerjék és megszeressék a környezetüket, megértsék az ökológiai gondolkodást. Célunk, hogy impulzusokat kapjanak a kertészetre, az önellátásra vonatkozóan, hogy ismerkedjenek a zöldségtermesztéssel, a komposztálással és a környezetvédelemmel. Foglalkozások, előadások és könyv formájában találkozhatnak a témákkal óvodás kortól egészen középiskolás korig.

2019 óta a saját tapasztalatokon alapuló tudásunkat igyekszünk a külvilág felé is kommunikálni előadások, 8-10 alkalmas konyhakerti délutánok, workshopok vagy tanácsadások formájában. Ezek célja, hogy ismereteinket és lelkesedésünket az ökokertek iránt másoknak is átadhassuk, ezáltal hozzájárulva – ha csak egy picit is – egy fenntarthatóbb jövőhöz. Vállalunk konyhakert tervezést, 2022-ben pedig harmadik alkalommal jelenik meg a Kertésznapló, ami a heti tervezésű határidőnapló mellett konkrét, nagyon gazdag tanácsokkal látja ez a kertészkedni vágyókat egész évben. De sok szeretettel íródnak blogbejegyzéseink is, melyekben szintén sok hasznos információt megtalálhatnak az ökokertek iránt érdeklődők.

Shopping Cart
Scroll to Top
Call Now Button